Intresset för öl bara ökar vilket ju gör att det finns ett större utbud att välja mellan och för ölfantaster som jag är det ett himmelrike. Tänk att kunna stå där på Systemet och kunna välja och vraka mellan olika ölsorter från mikrobryggerier från hela landet. Nu börjar det även komma öl som är bryggt eller smaksatt med frukt. Ris eller ros? Att tillsätta bär i öl är dock en hundraårig tradition så det är egentligen inget nytt påfund. Att tillsätta bär ger dessutom ölet en fin färg. Om du brygger öl själv kan du använda ett flertal olika frukter men du ska vara uppmärksam på att frukten kan innehålla jäst, men den tar du troligtvis död på genom att sänka ner den i kokande vatten och sedan kyla den. Att bryggerier tillsätter frukt för att förstärka humlesmaken är ganska vanligt. Vill du också börja brygga eget öl? Det är bara att prova sig fram, det kan bli hur bra som helst! Behöver du pengar för att sätta igång ska du passa på nu då lånepriser är fördelaktiga. Kanske du ska gå ett steg längre och öppna ditt eget mikrobryggeri?

Frukt i öl - ris eller ros?

(Visited 1 times, 1 visits today)