Ölbryggning är ett hantverk på stark frammarsch. En trend vi kan se är att dagens bryggerier blir allt mer specialiserade och experter på speciella tekniker för ölbryggning. Att det har öppnats ett nytt hantverksbryggeri på Södermalm är en trevlig nyhet för alla ölentusiaster. Det är alltid intressant att lära sig mer om öl utifrån hur nya bryggerier har lagt upp sina strategier för ölframställning. Idag finns det ett och annat ölbryggeri som använder ölrester i sin bryggning. I resterna finns de jästkulturer som behövs för att ombilda sockerarterna i malten till alkohol. Ölrester kan även återvinnas och användas till brödbakning eller som djurfoder. Ett ölbryggeri gör ofta klokt i att profilera sig med en ovanlig ingrediens eller bryggmetod. Det är ett relativt enkelt sätt att bredda utbudet, få positiv uppmärksamhet och sticka ut från mängden. Denna utveckling är till stor glädje för oss ölälskare. Aldrig tidigare i historien har vi kunnat välja mellan så många hantverksmässigt framställda ölsorter, med smak av till exempel kaffe, som vi kan idag.

(Visited 40 times, 1 visits today)